torsdag, august 31, 2006

Durkl

Jeg digger de freshe t-skjortene fra Durkl! I tillegg til å selge coole 80s t-skjorter, holder folka bak Durkl ifølge siden sin verdensrekorden i flest t-skjorter brukt av én person. De fikk 121 stykker på! De sier også at de shipper hvor som helst.
Hva syns du? Er 80-tallet coolt?

Grønn neglelakk! :S

Jeg har tidligere skrevet om min fascinasjon for neglelakk, spesielt de knalle, og lovet å si ifra hvis jeg våget meg ut døren med grønne negler.

Slik så det altså ut. Fikk endel kommentarer ("Herregud, de er jo blå!") og noen kritiske blikk (spess fra noen venninner som også syns rød neglelakk er veldig vågalt). For å ikke virke helt crazy, roet jeg ned med grå Cheap Monday, sort pologenser og lang, mørkeblå singlet.
Det skal sies at neste dag var det tilbake til røde negler...

tirsdag, august 29, 2006

Tapetsér en bok!

Kom forrige uke over denne posten hos Agathe, og ble grådig inspirert. For et par dager siden kom mamma hjem med en notatbok som var ganske ordinær.
-Jess, tenkte jeg, dette kan vi gjøre noe med! Jammen hadde vi ikke også noen fine tapetrester, og en dunk med tapetlim. Perfekt. Så jeg slo meg ned på kjøkkenet klar for griseri. Vet ikke helt om jeg gjorde det riktig, men det finnes vel ingen fasit for å tapetsere en bok. Jeg gjorde i hvert fall som når man legger bind på bøkene, bortsett fra at det var mye lim og ingen teip.







Som vanlig litt bildetrøbbel, men her ser du boken før, underveis og etter. På bildet var tapeten ganske ruglete, men når limet fikk tørket, rettet det seg ut og ble kjempefint!


Hadde helt glemt det, men mamma var litt kreativ en tid tilbake og tapetserte faktisk det lille bordet som står på vår knøttlille balkong. Det har faktisk holdt seg ok selv om det har regnet og greier.

mandag, august 28, 2006

Test: nye SMASH!

Nidar lanserte Smash! allerede i 1988, og har siden byttet navn to ganger og fått (og mistet) en rød variant. Denne merkelige snacksen ble til ved at en som jobbet på Nidars laboratorium i Trondheim på 80-tallet ville prøve noe nytt -en kombi av salt og søtt. Han kjøpte hauger med diverste salt snacks, dyppet dem i sjokolade. Versjonen med maiskjerner viste seg å være digg.

Nidar har nylig lansert en ny versjon av digg-favoritten, nemlig sjokoladebarer med disse maiskjernene inni. Jeg fikk med meg bruttern opp i kiosken for å teste. Siden den er laget av akkurat det samme som de vanlige Smash!ene, sier det seg selv at den var dritgod. Det ble bare en halv på meg denne gangen, men det blir definitivt flere senere. Har feelingen av at man blir avhengig, og til slutt ganske kvalm etter å ha spist for mange. Syns du at vanlig Smash! er rart og ekkelt, anbefales ikke denne sjokkisen.

Karakter: 5++
Kilde og bilde: www.nidar.no

søndag, august 27, 2006

Fint kjolefunn i kjelleren

Det lønner seg tydeligvis å stikke ned i kjelleren! Idag rotet jeg ivrig i kassene, og mellom skulderputer og avtagbare ermer fant jeg en skatt! Mammas gamle Laura Ashley-kjole som en gang var lysegrønn, men som hun farget svart. Kjolen er fullt anvendelig, sitter godt og er trendy med korsettliv og greier. Mamsen har også sydd på tolv paljetter som ikke synes så godt på bildet, men som pynter litt opp i utringningen! For anledningen har jeg også på meg mammas gamle sko. Litt for store, men litt kule også...

lørdag, august 26, 2006

Klippe håret?

Har plutselig blitt keen på å klippe meg ganske kort, så nemlig en stilig dame blandt folkemassen på Zara idag. Har prøvd å surfe litt nå, for å finne noen freshe bilder å kopiere, og jammen meg er det ikke mye stygt der ute:

Syns det er ganske vanskelig å finne ut hvordan jeg vil være på håret. Hva kler meg? Hva kommer jeg til å bli fornøyd med? Kommer jeg til å angre på at jeg klippet meg kort? (Sansynligvis!) Siden jeg ikke er så habil på PhotoShop'en, har jeg tenkt å prøve meg på noen sånne MakeOver-sider man kan laste opp eget bilde og ordne litt på. Er det noen som vet om noen sider med fine bilder av frisyrer?

(U-)freshe bilder: www.hair-styles.org

Face Hunter og venninner som reiser

To deilige bilder tatt av godeste Face Hunter'n, tenkte det var en bra start på dagen. Småtett program i dag. Først vestkanttorget, så barnevakt med en venninne, så date med en annen venninne, sushi i kveld, så party med noen venninner som snart stikker til England. Voldsomt som folk reiser for tiden, igår dro en av dem til Frankrike og Kine drar snart til Wales. Ikke bra, men god unskyldning for litt reising for meg. Det er forresten mulig at jeg skal være med i en musikkvideo, evt mer om det senere!

fredag, august 25, 2006

Jeff Buckley

Fantastisk mann som desverre er død. Han virker så ekte og fin, og har utrolig bra musikk. Jeff Buckley 4evr.

Kjellerfunn #4

Muligens ikke de peneste bildene, men et av yndlings-kjellerfunnene! En til lommebok. I skinn, middels stor og med en L inngravert. Det passer jo fint, etternavnet mitt begynner på L! :)
...og flere funn vil komme!

torsdag, august 24, 2006

Hest er best ...som lampe!

Idag delte de ut gratis goodiebags med bl.a. August-utgaven av inside. Jeg bladde raskt gjennom mens jeg satt på café, og det som fanget min oppmerksomhet var denne digge lampen fra nederlandske Moooie. Ifølge inside kommer den til Norge i høst, og hadde jeg hatt en egen leilighet, hadde jeg jammen slått til. Litt nysgjerrig på hvor stor den faktisk er, det står ingenting om det på nettsiden (må sjekkes ut) ennå. Naturtro blir gjerne i drøyeste laget? Hva syns du? Ville du hatt en kanin på nattbordet, en gris i gangen eller en hest i stuen?

ZARA

I dag åpnet Norges første ZARA -midt i Bogstadveien. Jeg tok turen innom etter skolen, men det var altfor mye folk der til at jeg klarte å fokusere. Så det ble med et par runder rundt i første-etasjen (kvinne-avdelingen) og en kjapp tur opp i andre (barn og ungdom?). Fikk spottet et par ankelboots jeg ikke trenger men har veldig lyst på, mange deilige par pumps (ryktene gikk om at Marte Krogh hadde kapret et rødt par), og det hang herlige jakker og kåper overalt. Ser for meg at jeg kommer til å kjøpe noen basice gensre også.

Side2.no var som vanlig der det skjedde, les mer om kaoset her.
ZARAs hjemmesider har de fortsatt Spring Summer 06-kolleksjonen, gjetter at de oppdaterer snart.

onsdag, august 23, 2006

Kjellerfunn #3

Lommebok i elefantskinn. Kjekt å ha?

Hunkadory of the day

Dagens hunk er modellen Faruk som sjarmerte samtlige jenter (i hvert fall meg og min venninne) under OFW.



Bilde fra Pholk.no

Nye bilder

Sendte inn noen filmruller til fotoknudsen i forrige uke, og i dag kom mailen jeg hadde ventet på; "Filmrullen din er skannet og bildene er lagt inn på ditt private område." Jeg logget inn med en gang, men der var det ingen nye bilder. Etter en kjapp prat med fotoknudsen, fikk jeg vite at de nok skulle være ute i løpet av ettermiddagen! Jippi! Ingenting er så spennende som når du føler du har tatt en hel rull med vinnerbilder -blir de like fine i virkeligheten?
Nå kler jeg på meg, sykler og henter brodern, og så henger jeg på fotoknudsen.no resten av dagen.

Gledesdreper

Fridagen hadde såvidt startet, og idet jeg våknet lå det en ny melding i innboksen.
"God morgen! Tenkte du kan ta noen oppgaver p fridagen.. Støvs og vaske gulv, tørke støv, trene!!, vurdere å søke jobb, hente lillebror. Enjoy!"

Så langt i dag har jeg spist opp kaken fra igår, sett på dr. Phil og blogg-surfet, vurderer en second breakfast og å kle på meg. Har forøvrig det beste tipset for at vaskingen skal gå litt fortere:
1. Brenn en CD med de mest funky sangene.
2. Sett den på fullt.

tirsdag, august 22, 2006

Kjellerfunn #1 og #2

Da jeg bar ned noen kasser til kjellerboden igår, kom jeg over disse glemte skattene som befant seg i en av de andre kassene der nede. Mammas gamle saker; typisk mamma for mange år siden, og kanskje ikke helt i motebildet for tiden, men jeg liker dem ganske godt. De har lange stropper og passer perfekt til en casual shoppingdag. Fant flere ting i kjelleren, de kommer senere.
Close-upene viser litt bedre hvordan de egentlig ser ut.

Hverdagsluksus

I morgen har jeg skolefri, derfor bruker jeg kvelden på det nyeste ELLE, en venninne og en pakke Toro brownies :)

mandag, august 21, 2006

Skolestart

I dag begynte skolen igjen, og vi var fordelt inn i nye klasser! Ganske spennende, var litt bekymret og spent på forhånd. Men så viste det seg at jeg kom i en knallklasse med kjempemange hyggelige folk. Desverre hadde administrasjonen klart å gjøre en ganske stor feil -å sette meg på feil linje, så jeg gikk i feil klasse og hadde fått feile fag... Superkjipt! Nå venter jeg bare på å komme i riktig klasse, håper på en like bra en, men er redd for at det blir flere "keegstahz" enn jeg kan takle. Det er mulig jeg fortsatt får ha matte med den supre gjengen jeg kom med idag, krysser fingrene.

Ellers var det yrende liv langs Karl Johan idag! Folk selger bøker og det deles ut masse gratis! :) Etter skolen tok jeg og noen venninner faktisk turen til Grünerløkka for å sjekke ut gjenåpnede Fretex i Markveien, men etter å ha gått hele veien (ganske langt og varmt) var jeg så død at jeg satte meg ned med en gang vi kom dit. Da jeg fikk pusten tilbake fant jeg en ganske digg skinnjakke -lilla, kort og herlig 80-, nesten 90-talls. Er desverre konk, så den henger der fortsatt.

søndag, august 20, 2006

LAST.FM

Last.fm er et ganske genialt nettsted. Man oppretter en brukerkonto, laster ned et enkelt program, og vips! kan du logge deg inn og se hvem som hører på lignende musikk og få anbefalt band med lignende musikk, i tillegg til at siden fører statistikk over sangene dine, så du alltid har full kontroll over hva du har hørt på. Moro!

Nytt navn?

Vurderer sterkt å lage meg en ny blogg, med et litt fetere navn. Blir helt gal av det teite navnet den har nå. Men så er jeg så lite kreativ! Så nå tenkte jeg at jeg skulle ta en tur på Friskis og trene litt og prøve å tenke ut noe fancy (eller ikke-fancy) navn. Tips er som alltid svært velkomne!

Copycat

Nei, og nei, hva er dette for noe? Pia Tjelta går med akkurat den samme kjolen på Amanda-utdelingen som Vanessa Rudjord åpnet OFW med. Syns helt klart at Vanessa klarte det best, hun var helt gjennomført og enkel med hår og sorte støvletter, og Pia rotet det litt til med tights, sandaler, veske og smykke.
Hva syns dere?

To sider av samme sak

Jeg fant noe ganske morsomt når jeg leste Hilde Groven (fra Oslostil) sin blogg i dag. Vi tok bilde av hverandre nesten samtidig på OFW!
Her er mitt bilde, og her er hennes!

onsdag, august 16, 2006

OFW: Dag 2

Dag 2 av Oslo Fashion Week er over, og i dag fikk jeg sett hele 5 visninger! Mye bra i dag, legger ut noen stemningsbilder.

Kveldens vinnere

Det var ingen tvil om at folk hadde stæsjet seg opp til OFW-åpningen, og Oslostil har tatt noen fine bilder av utvalget. På Side2.no finner du også hvilke sko kjendisene gikk med, utrolig mye fint der og!
Personlige favoritter ikveld var utvilsomt
-Lise Karlsnes i sort og med superdeilige blå sko
-Vanessa Rudjord som glitret mer enn noen i en helt fantastisk kjole
-Carmen Hillestad stilte i H&M-favoritten og heite Miu Miu-boots
-Og til slutt burde vi kanskje credze denne jenten? :)

tirsdag, august 15, 2006

OFW: Grand Opening!

Ah, nå har jeg akkurat kommet hjem fra den store åpningen av høstens Oslo Fashion Week 06. Da vi ankom fikk vi utdelt VIP-keychains, og champagne, og så var det bare å mingle litt med celebsene. De var det mange av, alle de største innen den norske motebransjen. Marthe Krogh, Lise Karlsnes, Pia Tjelta, Ellen Arnstad, Elisa Røtterud, Birger Løkeng, resten av homsepatruljen, ++++!

Showet var en fornøyelse, med masse fint å se på, og med smakebiter fra noen av designerne som har visninger senere i uken. Blant modellene som gikk, var det også endel celebs, blant annet FHM-dama Triana og de tre Top Model-jentene, som var kjempeflinke. Etter hovedvisningen og pausen var det tid for årets debutant - Ane Camilla Rasch, som viste kolleksjonen sin for sommeren 2007, kalt Playful Living. Der var det mye fint, i hvitt og beige.
Bildene viser:
>Kaos før showet startet
>Konferansierene
(Vanessa Rudjord i FAB outfit og en radiomann jeg har glemt navnet på) med sjefen sjøl, Pål Vasbotten (foran skimter du Kiki Sørum med mørkt hår, og noe jeg tror er Iselin Steiro!),
>Triana
>Top Model-Kine (helt nydelig!)
>Nice outfit fra A.C. Raschs visning

Uken som kommer blir hektisk og forhåpentligvis vanvittig moro, med minst 10 flere visninger i kalenderen! Flere oppdateringer kommer...

mandag, august 14, 2006

Enda mer kjoleprat!

Det er utrolig hva shopping har å si for humøret. I går lå jeg først på sofaen med akutt kjærlighetssorg og gråt og gråt til "God Kveld Norge Spesial: Superman Returns", som egentlig ikke var så trist. Så tørket jeg tårene og dro og spiste pizza, og mens jeg spiste pizza kom mamma med den gode nyheten at jeg kunne få den deilige Tiger-kjolen som belønning for eksamenskarakteren! Siden da har jeg egentlig vært strålende fornøyd, og i dag svippet jeg innom butikken og hentet den. Bilde av den (og de nye Tiger-posene, som er skamfete!!) kommer trolig senere.

Begynner forresten å få litt dårlig samvittighet med disse SS-tingene.

Yes, please

Dagens vil-ha er et digitalt speilreflekskamera. Veldig gjerne et Canon EOS-kamera, som det på bildet (Canon EOS 350D)! Hadde man bare noen tusinger til overs...

lørdag, august 12, 2006

Bare et lite tips til alle dere som deler min pasjon for å danse slow. Princes Purple Rain er omtrent den ultimate slow-låten. Pump opp volumet og enjoy.

Neglelakk!


Som kjent gir velstelte negler et fint og renslig inntrykk. Neglelakk gjør det tøffere, og det er supergøy å prøve nye farger og sånt. Jeg har virkelig fått neglelakk på hjernen, og skifter hele tiden. Torsdag gikk det i hvit, i går var det knallrød, i formiddag vanlig blank, og nå knæsj rosa. Har nesten fått dreisen på å legge neglelakken i tillegg, og har store planer om å prøve ut grønt (litt scary) og en litt grålilla jeg fant i neglelakkvesken. Selv liker jeg best dem uten skimmer og perlemor, det ser litt enklere ut, men det er jo en smakssak. For den klassiske og rene looken bør man satse på en fin fransk manikyr, men tror jeg holder meg til de litt knallere en liten stund.

fredag, august 11, 2006

Baller

Nettavisen skriver om den australske kunstneren Nike Savvas' kunstverk som består av mer enn 50000 plastballer. Digg. Minner om den digge reklamen med alle sprettballene som gikk for en stund siden...

torsdag, august 10, 2006

Matthew shower off

Syns det ble litt mye tekst i denne bloggen nå, så da ble det en liten bildespesial.
Lurer på om godeste Matthew McConaughey har en trang til å vise frem kroppen sin litt.

Kjoleoppdatering og nytt problem

HURRA! HURRA! HURRA!
Kjolen ble altså min! Den måtte prøves igjen, vises til hele min venninnes slekt (de godtok), og jeg lovet meg selv at dette var sommerens siste kjøp. Jeg dro kortet, tastet koden, holdt pusten, og så dyttet venninnen min ned KLAR-knappen. Og det ble godkjent.

Men så!

Lengst bak i Tiger of Sweden-butikken hang det en nydelig kjole. Svart (selvfølgelig!), og med perfekt skjæring. Den satt helt perfekt på kroppen, og var så elegant man bare kan forestille seg. Jeg har ikke råd til den, men prøver å overtale mamma til at hun trenger den, så jeg kan få den.

C&C-kjolen

Nå bærer det avgårde til Tatler for å ta en ekstremt viktig avgjørelse. Skal den kjøpes eller ikke? Har surfet litt på C&C Californias hjemmesider, og der kan den bestilles for en litt billigere penge, men da får jo mamma se den når den kommer i posten, pluss at det tar lengre tid.
Kjolen ser litt daff ut på bildet, men sitter som et skudd og fremhever de riktige tingene.
Wish me luck!

80talls-klokke

Vet ikke helt hvor jeg har det fra, men har plutselig blitt så sugen på en fin og nerdete digital, gammel Casio. Helst så firkantet som mulig. Noen tips om hvor man kan skaffe seg en slik en billig? Har ikke sjekket ut noen steder ennå, bare surfet så vidt på ebay...

Secret Shopping...

...er et nytt uttrykk jeg har følelsen av at jeg kommer til å bruke endel fremover. Min mor snakker daglig om at det er nulltoleranse for shopping, og jeg sier meg selvfølgelig enig. Problemet er at det neppe kommer til å funke. I hele dag har jeg gått rundt med de heftigste sommerfuglene i magen, for i morgen skal jeg etter planen investere i ny, megadyr kjole. Men så har jeg jo veid argumenter mot hverandre (dyr <-> klassisk, varer evig) og til og med spurt om råd, og kommet frem til at den skal kjøpes. For den er jo garantert det siste jeg kjøper i sommer...
Så da håper jeg egentlig bare på to ting:
1. At jeg finner på en forklaring på hvorfor jeg plutselig har fått knallgrønne ankelboots.
2. At jeg har dekning på kortet i morgen.

Dagens outfit

I dag har jeg vel skiftet tre ganger eller noe. Først gikk det i treningstøy, så kjole, så kom det regn og jeg dro på meg en kort, hvit Zara-jakke, så var det middagsbesøk og kino, og da stilte jeg i Cheap Monday både oppe og nede (sorte bukser, rød tee), hvite Vans og Tonica-vesken min. Det var forøvrig premiere på vesken, hvis du ser bortifra en rask butikktur i pysjen (uffda). Beklager at det ikke blir noe bilde, vi får ta det igjen senere.

onsdag, august 09, 2006

LOMOGRAPHY


Hos Lomography.com er det mye gøy. The Lomographic Society Internationals hjemmeside er full av fine bilder og tips spesielt for "Lomographers", folk med Lomographykameraer, men også generelle fototips. Kameraene som brukes er litt spesielle, og alle typene har sine egne særtrekk. Selv har jeg et nydelig SUPERSAMPLER (som det til venstre), som tar de feteste bilder. Bildene blir firedelt, med det ene bildet tatt rett etter det andre. På Oktokino kan man lage film av dem! Sjekk ut sidens shop for å se på kameraene, eller browse litt i galleriene.
Lomography har også ti gylne regler (trykk på "The 10 golden rules") som gjør bildene morsommere, og det å fotografere med spennende.

Gammelt smykke

Jeg bruker vanligvis lite smykker, bortsett fra øredobber og to ringer, men dette smykket liker jeg veldig godt, og det pynter opp et enkelt antrekk. Arvegods, altså, fra min tippoldemor! Sånt er gøy.

Stensiler


Etter Siggens "hvordan lage fet t-skjorte"-post har jeg fått stensiler på hjernen. Det finnes virkelig mye tøft der ute, og jeg har blitt megakeen på å lage noen fete t-skjorter selv. Tror i hvert fall at jeg må ha en med Jacko på.